A 2019-es Német Nagydíj névadó szponzora volt a Mercedes, a stuttgarti gyártó képbe kerülése nélkül már idén sem rendezték volna meg a versenyt.

Hockenheimnek 2020-ra nincs még szerződése, és valószínűleg nem is lesz, ugyanis a Mercedes nem szeretne rendszert csinálni a hazai futama finanszírozásából.

“Ezúttal igyekeztünk tőlünk telhetően segíteni. Tavaly elég spontán módon jött az együttműködés, de nem áll módunkban folytatni” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff a Speed Weeknek.

“Emellett úgy gondolom, hogy nem is kellene beleártanunk magunkat a Forma-1 üzleti oldalába, a Liberty ügyeibe. Ők döntik el, hova megyünk és hova nem” – tette hozzá.

A Mercedes Hockenheimben 200. Forma-1-es futamát és az autósportos aktivitásának 125. éves jubileumát ünnepelte, de a vasárnapi verseny katasztrofálisan sikerült számára. Valtteri Bottas összetörte az autót és kiesett, Lewis Hamilton pedig pályafutása egyik legszétesettebb futamának végén a 11. lett, csak az Alfa Romeók utólagos időbüntetésének köszönhetően lépett fel a 9. helyre.