Kétségtelenül az év versenyét produkálta a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj. A futamot Max Verstappen nyerte, de ezen kívül is számtalan dolog történt a hockenheimi aszfaltcsíkon.

A történések tengerében már-már elveszett Charles Leclerc bokszutcai esete: a monacóit a Ferrari Romain Grosjean Haas-Ferrarija elé engedte ki, ami miatt a franciának a fékbe kellett taposnia. Még így is összeért a két autó, azonban a versenybírák szokatlan döntést hoztak a nyilvánvaló esetben.

A szokásos öt másodperces büntetés helyett a Ferrarit büntették meg, azonban a közvetítés során nem derült ki, hogy pontosan mit is jelent ez. A verseny után kiderült, hogy az istállót 5000 euróra bírságolták egy olyan esetért, mely Monacóban Max Verstappen futamgyőzelmébe került.

A versenybírák – kielemezve a történteket – úgy látták, hogy a két autó alig érintkezett egymással. Leclerc a korai kiengedés miatt teljesen elvágta Grosjean útját, de a felügyelő testület szerint enyhítő körülmény, hogy más útvonalat nem választhatott a monacói, ugyanis figyelnie kellett az előtte éppen bokszkiállásra készülő személyzetre is.