A káosznak köszönhetően a Forma-1-es Német Nagydíjon véget ért a Haas négy versenyen át tartó nullázási sorozata: Romain Grosjean a kilencedik, Kevin Magnussen a tizedik helyen szelte át a célvonalat. A francia és a dán azonban ismételten egymásra találtak, azok után, hogy a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon már az első körben elintézték egymást versenyét. A 64. körben járt a futam, amikor Grosjean és Magnussen koccantak a hajtűkanyarban, de végül mindketten folytatni tudták a körözést.

„Nincs semmiféle szabály arra, hogyan engednek minket versenyezni egymással” – felelt Magnussen az ütközet kapcsán. „Azt viszont világosan elmondták, hogy nem koccanhatunk egymással. [Ami a mai esetet illeti], nem értem, mire volt jó, hogy összeértünk. Egyértelmű volt, hogy a belső íven vagyok. Még csak az sem volt, hogy hirtelen tettem volna belülre az autót. Erre ő belém kanyarodott. Nem tudom, mit csinált.”

A Grosjeannal való kapcsolatáról is nyilatkozott a dán. „Nagyon tiszteletem őt, és úgy látom, ezeket az incidenseket el tudnánk kerülni. Más területeken ugyanis nagyon jól össze tudunk dolgozni csapattársakként, ezen pedig túl kell lendülnünk.”

F1: Balhéztak, de pontokat is szereztek a Haas-pilóták 1

Grosjeant is kérdezték a hockenheimi esetről, ám ő már kevésbé bizonyult bőbeszédűnek. „Nem kívánom kommentálni. Szerencsénk volt” – mondta a francia.

A Lotus korábbi versenyzője számára sokat jelent ez a 9. hely, mivel ő a VF-19 régebbi, melbourne-i konstrukcióját használta annak érdekében, hogy a csapat feltérképezhesse, mi áll annak hátterében, hogy nem működnek a fejlesztések.

„Volt 15 körünk száraz körülmények között, így a srácok annyiból tudnak adatokat kinyerni. Azt viszont nem tudom, hogy mindenre választ kapunk-e, mert az érzékelők vizesek lettek. Sokat kell még tanulnunk. Amúgy elégedett vagyok ezzel az autóval, még a leszorítóerő terén van hová fejlődni” – idézi a szaklap Grosjean szavait. „Az új gumikon jól tudjuk végezni a dolgunkat, de nyilvánvalóan később már nem lehetett érezni ennek a hatását. Ráadásul nekem keményebb dolgom volt, mert ez egy 9 hónapos autó, de nagyon jól érzem magamat benne.”