A héten brutális hőhullám tombol Európa nyugati felén, a napokban 40 Celsius-fok körüli értékeket mértek Franciaországtól Hollandián át Németországig, csütörtökön a hétvégi Német Nagydíj helyszínén is ilyen meleg volt.

A mai edzésnapra is 38-40 fok várható Hockenheimben, bár szombatra már záporokat és 30-32 fokot, vasárnapra pedig szintén csapadékot és 24-26 fokot jósolnak.

Az Osztrák Nagydíjon a 35 fokban az elégtelen hűtés miatt versenyképtelen Mercedes ugyan fejlesztésekkel érkezett a Német Nagydíjra, de Lewis Hamilton egyelőre nagyon óvatos, attól tart, hogy ha marad a meleg, vasárnap megint nagy bajban lesznek.

“Nem tehetünk sokat, ez tervezési probléma, ami a melegben sújt minket. Dolgozunk rajta, de nagyon apró lépésekben haladunk, amelyek nem hozhatnak nagy javulást” – szögezte le.

“Remélhetőleg ezen a hétvégén megleszünk. Úgy gondolom, hogy ha marad a meleg, bajban leszünk. Ha a következő verseny (a Magyar Nagydíj – a szerk.) meleg lesz, akkor ott is bajban leszünk. De bízzunk benne, hogy megérkezik az eső!” – magyarázta a címvédő.