A Forma-1-ben még mindig folyik a 2021-re szánt nagy reformcsomag reszelgetése, finomítgatása, nyár eleje óta pedig a pilóták is beleszólást kértek és kaptak a dologba.

Az F1-es versenyzői szakszervezet, a GPDA egyik igazgatójaként tevékenykedő Romain Grosjean elmondta, hogy a pilóták elkészítették a maguk négy pontból álló javaslatcsomagját, szerintük ezek kellenének ahhoz, hogy igazán jó versenyeket láthassunk.

“A GPDA négy pontja közül az első a gumik, a második az aerodinamika, a harmadik a tömeg, a negyedik a pénzek csapatok közti elosztása. Szerintem ha ezt a négy dolgot megoldjuk, akkor k..va jó lesz a verseny” – sorolta a francia a tartósabb abroncsokra, a légáramlatokra kevésbé érzékeny és könnyebb autókra vonatkozó kívánságaikat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt néhány hete bedobta a futam közbeni tankolás visszahozásának lehetőségét, Grosjean azt állítja, a pilóták támogatják az ötletet:

“Igen, mi szeretnénk. Nem azért, mert annyira jó a versenyzés szempontjából, hanem mert valahogyan könnyebbé kell tenni az autókat, hogy ezzel a Pirellinek is segítsünk. Ez átmeneti megoldás lenne arra, hogy 60-70 kilót könnyítsünk. A nehéz autók miatt is van ez az őrületes gumi-túlmelegedési probléma. Az újratankolás lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy ledobjunk az autóról 70 kilót” – magyarázta.