Néhány héttel ezelőttig úgy tűnt, hogy a 2020-as Forma-1-es versenynaptár sorsa eldőlt: Silverstone hosszabbított, Monza is aláír majd, érkezik Vietnam (Hanoi) és visszatér a Holland Nagydíj Zandvoorttal, míg a Spanyol és a Mexikói Nagydíj kiesik.

Nemrég ugyanakkor arról érkezett hír, hogy a mexikói állami támogatás megvonása ellenére sikerült megegyezni a folytatásról, már csak alá kell írni az új szerződést, és most nagyon hasonló hír jött Barcelonából is.

A katalán gazdasági szaklap, az Ara pénteken arról tudósított, hogy a katalán kormánynak sikerült megegyeznie a Liberty Mediával a futam életben tartásáról, 2020-ra 21 millió eurós összegről lehet szó.

“Nem született még megegyezés a Forma-1-gyel a Spanyol Nagydíj megújításáról. Amint megszületik a döntés, akár hosszabbításról, akár az ellenkezőjéről legyen szó, hivatalos közlést adunk majd a Circuit de Barcelona-Catalunya által használt szokásos csatornákon” – reagált a pálya a sajtóhírre.

Barcelona hosszabbítása azonban több kérdést is felvet: a jogtulajdonos Liberty a Spanyol Nagydíj időpontját adta volna Hollandiának, ráadásul a Liberty kifelé és a csapatok felé is többször jelezte, hogy nem emelkedik 21 fölé a futamok száma, Mexikóval és Spanyolországgal viszont már 22-re jön ki a dolog.

A Német Nagydíj szervezője, a hockenheimi főnök Georg Seiler a héten azt mondta, szerinte náluk nem lesz verseny 2020-ban, legalább ez a kérdés tisztázottnak látszik.