Mára köztudott, hogy a Red Bull 2008-ban szerette volna leigazolni Fernando Alonsót, ám a spanyol végül nem ment az akkor még egyszerű középcsapatnak látszó alakulathoz.

Egy friss interjúban a Red Bull sztármérnöke, Adrian Newey sajnálkozását fejezte ki, amiért nem jött össze a dolog a kétszeres világbajnokkal, azt állítja, hajszálon múlott a szerződtetés.

“Alonso a modern éra egyik nagysága. Fantasztikus lett volna vele dolgozni” – mondta a spanyol Esquire magazinnak.

“Valahogy nem volt szerencséje bizonyos döntéseivel, de mindig nagyon kedves volt, bármikor tárgyaltunk vele. Fernando gyakran felülmúlta az autója képességeit, szerintem ez az igazán nagyszerű versenyzők jellemzője, kitűnni egy nem túl jó autóval is.”

Ha sikerült volna leigazolni spanyolt, 2009-re összejöhetett volna az Alonso-Vettel páros a Red Bullnál.

“Ők lettek volna az új Ayrton és Alain” – utalt a Senna-Prost párosra. “Sajnos nem valósult meg, de nagyon kevésen múlott. Szerintem nagyon eredményesek lehettünk volna velük, de nem jött össze.”

“A Red Bull mindig is igyekezett a saját nevelésű pilótákkal dolgozni, ez is szempont volt. Volt néhány találkozónk, tárgyaltunk Ausztriában. Majdnem összejött, de végül mégsem.”

Alonso 2018 végén búcsút intett a Forma-1-nek, és bár az elmúlt időszakban többször is azt állította, a Forma-1-ben nem lát olyan kihívásokat, mint más kategóriákban, nyílt titok, hogy a képviselői a Mercedesnél, a Ferrarinál és a Red Bullnál is jelezték, hogy a 38. születésnapját jövő hétfőn ünneplő versenyző elérhető 2020-ra.