A McLaren teljesen új pilótapárossal vágott neki a 2019-es szezonnak, Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t a Renault-tól érkezett Carlos Sainz és a saját nevelésű ifjonc, a 19 éves Lando Norris váltotta.

Az új versenyzők egyelőre kiváló viszonyban vannak, a nyilatkozatok alkalmával, a közösségi médiában és a kameráktól távol, a színfalak mögött is viccelődnek, bohóckodnak egymással.

Az előző évek hullámvölgyéből kimászni igyekvő csapat számára előnyös a mostani hangulat, de két korábbi világbajnok is azt mondja, hogy nem lesz tartós a nagy haverság.

“Nincs barátság. Barátság csakis úgy létezhet, ha a csapatnál egyértelmű első és második számú pilóták vannak. Ha a két versenyző egymás legyőzésére hajt, úgy lehetetlen a baráti viszony” – mondta a 2016-os győztes Nico Rosberg, aki tinikorukig visszanyúló haverságban volt Lewis Hamiltonnal, de a Mercedesnél finoman szólva is megromlott a viszonyuk.

F1: Nem lesz tartós a mclarenes barátság 1

A középmezőnyben könnyű jóban lenni, előrébb már más a fontos

“Versenyzőként az ego diktál, a csapaton belül pedig keményen megy a politika. Ha a világbajnoki címért küzd az ember, ha ilyen nagy a tét, akkor ez fontosabbá válik a barátságnál. Ők a 10. helyért küzdenek, de higgyenek nekem, ha a bajnoki címért harcolnának, gyorsan megváltozna a dolog!” – idézte a németet a GrandPrix247.com.

A 2009-es világbajnok Jenson Button egyetért:

“Csapattársként a legjobb viszonyom Rubensszel (Barrichello) volt. Időnként összekaptunk a 2009-es idényben, de nagyrészt jóban voltunk. Jó barátként tekintek rá. Szóval azért van ilyen. De ritkán, és szerintem azért, mert a versenyzőkre akkora nyomás nehezedik, hogy eredményesek legyenek, hogy a fő ellenféllel, a csapattárssal nem lehetséges baráti viszonyt ápolni. Ha Lando elkezdi verni Carlost, ők sem lesznek barátok. Rögtön megváltozik a kép, ha valaki fölénybe kerül.”