A Forma-1-es versenynaptár egyik biztos pontja a melbourne-i Ausztrál Nagydíj, a futam 1996 óta két kivételtől eltekintve mindig a szezonnyitó szerepét töltötte be.

Valószínűleg újabb hat évig nem is lesz változás, ugyanis pénteken bejelentették, hogy az Albert Park-i verseny szerzői szerződést hosszabbítottak a Forma-1 jogtulajdonosával, az eredetileg 2023-ig szóló megegyezést 2025-ig tolták ki.

“Örömünkre szolgál, hogy szerződést hosszabbíthattunk Melbourne-nel, a város így legalább 2025-ig ad majd otthont a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjnak. Az újabb két évről szóló döntést az motiválta, hogy a futam fényes siker Victoria fővárosa (Melbourne), Ausztrália és az egész világ tekintetében, nagyon népszerű mind a nézők, mind az F1 résztvevői körében” – mondta az F1 vezérigazgatója, Chase Carey.

“A mai alig egy héttel követi a Brit Nagydíjjal kapcsolatos bejelentést, és bizonyítja, hogy egyre több versenyszervező osztja a Forma-1 hosszú távú jövőjével kapcsolatos elképzeléseinket. Alig várjuk, hogy jövő márciusban visszatérhessünk Melbourne-be és megünnepelhessük a helyszín 25 éves évfordulóját, valamint azt, hogy folytatódik a kapcsolat, és 2025-ben már 30 évet ünnepelhetünk majd” – folytatta az amerikai üzletember.