A Haas a Brit Nagydíjon újabb pocsék versenyt produkált, Romain Grosjean és Kevin Magnussen már az első körben ütközött, értékes adatgyűjtési lehetőségtől megfosztva a csapatot.

Pletykaként felmerült, hogy Günther Steiner csapatfőnöknél betelt a pohár, és az egyik versenyző kirúgását kérte, a hírek szerint akár már a Német Nagydíjon új versenyző ülhet Romain Grosjean helyére.

Ha mégsem lesz azonnali kirúgás, amire azért jelenleg több esély látszik, Steinernek akkor is gyors megoldást kell találnia a versenyzői közötti rendrakásra. A korábban kiadott utasításoknak nem volt túl sok eredményük.

“Egy kicsit le kell higgadnom, és úgy megtalálnom a megoldást” – mondta Steiner. “Általában mindig kitalálok valamit arra, hogyan jussunk egyről a kettőre, pontosan ez itt a feladatom.”

“Itt mindenkinek a csapatért kell dolgoznia, nem pedig saját magáért. Azt akarom, hogy mindenki ugyanabba az irányba húzza a szekeret.”

“Át kell gondolnom ezt az egészet tiszta fejjel, aztán kell hoznunk egy döntést, mert a jelenlegi helyzet nem elfogadható. Nagyon sok dolgot tehetek. Ezek közül nem kell most mindent felsorolnom, a lényeg, hogy döntenünk kell.”

Grosjean és Magnussen már a Spanyol Nagydíjon is ütközött is egymással az idei szezonban.