Az időnként kétségtelenül gyors Romain Grosjeant egész autóversenyzői pályafutása során végigkísérték a hibák, balesetek, és bár a Haasnál a tavalyi bukdácsolás után is bizalmat szavaztak neki 2019-re, könnyen lehet, hogy mostanra végleg elfogyott a türelem.

Bár az amerikai csapat a versenyképtelen autóval így is, úgy is szenved idén, a két pilóta közül egyértelműen Grosjean teljesít gyengébben, így nem csoda, hogy hihetőnek tűnik a szerdán az interneten, még pontosabban a Redditen felbukkant, az azonnali lecseréléséről szóló pletyka.

Bennfentes információkra hivatkozva azt írta egy hozzászóló, hogy a csapatfőnök Günther Steiner a silverstone-i verseny után egyik pilóta kirúgását kérte a tulajdonos Gene Haastól, Grosjeant szeretnék az idén kispadozó Mercedes-neveltre, Esteban Oconra cserélni.

“Közeli kapcsolatban vagyok valakivel, aki számos futamon járt és jó helyekre van bejárása. Azt hallottam, hogy a Brit Nagydíj után Steiner kiakadt a pilótákra, lecseszte őket (érthető okokból), aztán felhívta Gene Haast, hogy engedélyt kérjen az egyik versenyző kirúgására. A paddockban azt beszélik, hogy Oconra cserélnék Grosjeant, ha lehet, már a következő futamra. Egyelőre ennyit mondhatok, ha helyesnek bizonyul az infó, jövök a továbbiakkal” – írta a névtelenségbe burkolózó illető.