Fernando Alonso 2018 végén úgy távozott a Forma-1-ből, hogy nem zárta ki a későbbi visszatérés lehetőségét.

A kétszeres világbajnok spanyol mostanra letudta a 2019-re tervezett programjának két legfontosabb elemét, a – csúfos kudarcot jelentő – Indy 500-at és az újabb Le Mans-győzelmet és világbajnoki címet hozó toyotás WEC-projektet, és egyelőre nem tudni, hol bukkan fel újra.

Alonsót természetesen hírbe hozták már az F1-gyel, olvashattunk arról, hogy a Mercedeshez szeretne menni, hogy a Red Bullnál kopogtatott, és nyilván a küszködő Sebastian Vettel utódjaként is felmerült a neve, de a 38. születésnapját tíz nap múlva ünneplő spanyol továbbra is azt mondja, nem vonzó számára a száguldó cirkusz.

“Számomra nem elég vonzó, amit az F1 az elmúlt években kínálni tudott. Kiemelkedő fejezete volt a pályafutásomnak, de ma az F1-ben nem látok olyan kihívásokat, amelyeket azon kívül találhatok” – mondta egy sajtórendezvényen.

“Világos elképzelésem van arról, mit fogok csinálni” – állította a jövőről. “Nem tartom nyitva az ajtót, nem várok arra, hogy keressenek, hívjanak. Mindig is a saját döntésem volt, hogy mikor hol versenyezzek, mert az számított, hol érzem jól magam. Fejben már megvan, mit csinálok a jövőben, a maga idejében el is árulom majd.”

Alonso tavasszal a Toyota tereprali-részlegnél az idei Dakar-győztes Hiluxszal tesztelt, adja magát, hogy ez lehet számára a következő lépés…

“Vonzó a Dakar-rali, a legfontosabb ilyen verseny, de pontosan ellentéte annak, ahogy én vezetek. Még murván sem vezettem soha, egészen extrém lenne, ha hirtelen a világ legkeményebb ralijával próbálkoznék” – hessegette el a felvetést.