Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjon még nagy fölénnyel verte csapattársát, Charles Leclerc-t az időmérőn, a Francia Nagydíjon bevetett frissítések óta azonban nem igazán találja a ritmust egy körön.

Az utóbbi három időmérőből kettőn jócskán elmaradt csapattársától (egyszer pedig a technika szúrt ki vele), ami sokak szerint nem lehet véletlen. A Ferrari egyik veteránja, Luigi Mazzola szerint az SF90 nem kedvez Vettel vezetési stílusának, amire akár rá is erősíthettek a csapat legutóbbi fejlesztési próbálkozásai.

Mazzola a Ferrari arany éveiben irányította a Scuderia tesztcsapatát. Szerinte Vettel egyáltalán nem jár a karrierje végén, jelenleg csupán átmeneti nehézségekkel küzd.

“Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy Seb a karrierje végén járna. De nagyon is valós nehézségekkel küzd” – mondta Mazzola a Ferrari házi bloggerének, Leo Turrininek.

“Sebnek Leclerc-en kívül más is fejfájást okoz: az autó. Világos, hogy az SF90-es nem passzol Vettel vezetési stílusához. Az autó instabil, a megszelídítése nem könnyű. Seb érzékenyebb erre, mint Leclerc.”

“Amikor még Kimi volt mellette, akkor is előfordult néha, hogy Seb nehezebben boldogult a kocsival, mint a finn. De ebben nincs semmi furcsaság, ez is része a versenyzői munkának.”