A Ferrari már jó ideje nyíltan pedzegette, hogy visszahívják Maranellóba az elmúlt másfél évben az Alfa Romeónál dolgozó Simone Restát, miután Mattia Binotto technikai igazgatóból csapatfőnökké lépett elő idén.

A múlt hétvégén a Ferrari-ügyekben igen járatos szakíró, Leo Turrini arról tudósított, hogy eldőlt a kérdés, amit az Alfa mai bejelentése meg is erősít: a svájci csapat közölte, hogy Restát az eddigi aerodinamikai főnök, Jan Monchaux váltja a technikai igazgatói székben.

“Szeretnék köszönetet mondani Simonénak a csapat fejlődéséhez való hozzájárulásáért és a legjobbakat kívánom neki a továbbiakra” – mondta a csapatfőnök, Frederic Vasseur.

“Ami Jant illeti, örömömre szolgál, hogy ő veszi át a technikai igazgatói posztot. Nagyszerű munkát végzett eddig, biztos vagyok benne, hogy képes lesz vezetni a műszaki stábunkat a csapat további fejlődése során” – folytatta.

Restához hasonlóan Monchaux is 2018-ban csatlakozott a hinwili alakulathoz, előtte az Audi Sportnál töltött be vezetői szerepet.

Nem tudni, hogy a Ferrari azonnal vagy csak később jelenti be Resta visszatérését, de Turrini szerint a nyár végén áll majd újra munkába a szakember Maranellóban.