A Mercedes tavaly 1+1 évre szóló szerződést kötött Valtteri Bottasszal, azaz a finn pilótának csak az idei évre van biztos helye, a hosszabbítási opciót pedig hagyta is lejárni a csapat június végén, egyelőre kivárnak, minden bizonnyal figyelik, megszerezhető-e Max Verstappen 2020-ra vagy sem, ráadásul még az sem dőlt el, mi lesz saját neveltjükkel, Esteban Oconnal.

A tavaly küszködő Bottas idén igen erősen kezdte az évet, de mostanra Lewis Hamilton árnyékába került, igaz, Silverstone-ban elcsípte a pole-t, és több szerencsével esetleg meg is nyerhette volna a futamot. A csapatfőnök, Toto Wolff azt mondta, a finn jó lépést tett a szerződéshosszabbítás felé.

Maga Bottas is úgy érzi, hogy megdolgozott a 2020-as maradásért:

“Ha nem lenne Lewis, valószínűleg több futamot nyertem volna. De hogy őszinte legyek, így sem változtatnék semmin, ugyanis ez a helyzet is segít a fejlődésben, abban, hogy még jobban teljesítsek. Igazi ellenfele akarok lenni” – mondta a francia Canal+-nak az augusztus végén 30. születésnapját ünneplő pilóta.

“Szeretnék hosszabbítani a jövő évre. Szerintem már bizonyítottam a csapatnak, hogy megérdemlem a helyet a Mercedesnél. Egy pár futamot még várnunk kell. Egyelőre semmit sem írtunk alá, de igyekszem tovább javulni, hogy rendben legyen az ügy.”

De mihez kezdene Bottas, ha a Mercedes mégis valaki mást választ?

“Ha távoznom kell a Mercedestől, akkor a második legjobb csapatnál szeretném folytatni, az pedig jelenleg a Ferrari” – árulta el.