Míg Charles Leclerc látványos, kemény csaták után a 3. helyen zárt a vasárnapi Brit Nagydíjon, csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ütközött Max Verstappennel, visszaesett, utolsó előtti lett.

A silverstone-i hiba után a Vettelből egyre inkább kiábránduló olasz sajtó nem kímélte a Ferrari németjét.

“A Ferrarinak új vezéregyénisége van. Leclerc harcias, energikus, mostanra végképp elrabolta a Ferrari-rajongók szívét. Vettel megmutatta, hogy nem az a versenyző, akire a Ferrarinak szüksége van. Mostanra világos, hogy valami nem működik” – írta a Gazzetta dello Sport hétfőn.

A Corriere della Sera így értékelt: “Vettel megint elveszítette a fejét, míg az ifjonc Leclerc presztízse folyamatosan nő.”

“Vettel jó ideje nem úgy fest, mint egy négyszeres világbajnok, míg a kis herceg, Leclerc a nap versenyzője lett” – mondott ítéletet a La Repubblica.

A La Stampa is válságot emleget: “Maranello, van egy kis gondunk! Binotto (Mattia, csapatfőnök) amolyan idősebb testvér módjára védi Vettelt, de a versenyző válsága csak nem akar véget érni.”

A korábbi Williams-, McLaren- és Red Bull-versenyző, 13-szoros futamgyőztes kényelmetlen párhuzamra mutatott rá Vettel és példaképe, Michael Schumacher között:

“A pályafutása végén Michael Schumacher szintén egyre többször ütközött, aztán végül felismerte, hogy ő volt a közös elem az incidensekben.”

Érdemes azért megjegyezni, hogy a Brit Nagydíj végeredménye torzít, Vettel ütközése nélkül Leclerc szinte biztosan nem állt volna a dobogóra, Verstappené lehetett volna a 3. hely, míg a monacói és a német egymás közelében, a 4-6. hely környékén ért volna be.