A Toro Rosso újonca, Alexander Albon jól ment Silverstone-ban, az időmérőn a Q3-ig jutott, majd a futamon is a pontszerzés felé haladt, mielőtt két körrel a vége előtt kicsúszott a top10-ből.

A brit-thai ifjonc visszaesése persze nem volt meglepő, hiszen 39 kört húzott le a közepes keveréken, az viszont már az, hogy miért is nem cseréltek nála kereket. A kiállását áramütésveszély miatt kellett lefújni.

“Alex sajnos kiesett a pontszerző helyekről, mert nem tudta megcsinálni a második kerékcseréjét. Az erőforrás hibájáról volt szó, az adatokból azt láttuk, hogy áramütés veszélye áll fenn, ezért szóltunk a csapatnak, hogy biztonsági okból nem ajánlott a második csere. Természetesen alaposan kivizsgáljuk az esetet” – nyilatkozta a futam után a motorszállító Honda főnöke, Tanabe Tojuharu.

A futam alatt Albon versenymérnöke csak annyit közölt a pilótával, hogy gond van az autóval, később majd elmagyarázza, az újonc csak a leintés után tudta meg, miért is nem cserélhetett:

“Baj van az autóval, ezért nem tehettünk semmit. Az autó nem biztonságos, az autó nem biztonságos. Biztonsági ugrással szállj ki. Sajnálom! Jó versenyt futottál, Alex, de gond akadt az autóval, nem tehettünk semmit.”

Albon végül a többiektől távolabb állt le, majd ahogy már korábban is láthattuk másoktól, páros lábbal ugrott ki az autóból, hogy elkerülje az esetleges áramütést. A Toro Rosso szerelői gumikesztyűkkel nyúltak az STR14-eshez.