Sebastian Vettel az időmérőtől kezdve nem találta a ritmust a Brit Nagydíjon. Noha a biztonsági autóval még így is esélye nyílt egy dobogós helyezésre, Max Verstappen a 37. körben megelőzte, így a német visszaesett a negyedik helyre.

Vettel megpróbált visszatámadni, de csúnyán elmérte a féktávot, lebombázta Verstappen autóját, amiért tíz másodperces időbüntetést kapott.

Vettel elismerte, hogy az ő hibája volt az ütközés, a büntetését is korrektnek tartja – Verstappen még ki sem szállt a kocsiból, már akkor elnézést kért tőle.

De ezt még lehetett fokozni. A Racefans helyszínen dolgozó újságírója szerint Vettel a verseny után is karambolozott, igaz, ezúttal legalább nem ő vezetett.

Döbbenet: Vettel a futam után is karambolozott 1

Dieter Rencken este fél hét körül figyelt fel arra, hogy a silverstone-i pálya főbejáratánál egy Maserati Levante nekiment egy angliai jelképnek számító emeletes busznak. Amikor az ütközés után a kissé meglepettnek tűnő Vettel kászálódott ki az utasülésről, akkor vált világossá az újságíró és a környéken nézelődők számára egyaránt, hogy a pocsék hétvégét produkáló négyszeres bajnok ebből az incidensből sem tudott kimaradni.

Ez nem az ő napja volt, na.