Több mint 8 év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be Robert Kubica, viszont a lengyel formája, akárcsak a Williamsé, jócskán elmarad a várakozásoktól. Időmérőn egyszer sem, és versenyen is csak egy alkalommal tudta legyőzni idáig a regnáló Forma-2-es bajnokként bemutatkozó George Russellt, pedig lassan a felénél jár az idény.

Az elmúlt hetekben a kialakult helyzet láttán a nemzetközi sajtóban már azt pedzegették, hogy meg vannak számlálva a 2008-as Kanadai Nagydíjat megnyerő lengyel versenyző napjai. Azonban Claire Williams, a grove-i alakulat csapatfőnök-helyettese elejét vette a spekulációknak.

„Amennyire csak lehet, erős a Roberttel való kapcsolatunk. Azt csinálja, amit csinálnia kell” – szögezte le Frank Williams lánya. „Mi nem vagyunk csalódottak a teljesítménye miatt, de benne lehet némi frusztráció amiatt, hogy nincsenek meg azok az eszközök, melyekre pillanatnyilag vágyik. Azonban az meg se fordult a fejünkben, hogy szezon közben lecseréljük Robertet.”

F1: Kubicának év végéig biztos helye van 1

Azt még nem tudni, mi lesz Kubica sorsa 2020-ban, viszont a Williams mindenáron azon fáradozik, hogy hosszú távon megtartsa Russellt, holott a brit korábban többször utalt rá, hogy szíve szerint már a Mercedes gyári csapatának színeiben versenyezne.

„Egyelőre nem került szóba, hogy távozná tőlünk rövidesen, mert a szerződésünk hosszú távra szól” – mondta Russell kapcsán a helyettes csapatfőnök. „Személy szerint bajnokalkatnak látom George-ot, akkor mégis miért akarnám, hogy elhagyja a csapatunkat? Minden erőbedobásommal azon leszek, hogy a Williamsnél tartsam őt.”

„A célom az, hogy egy nap olyan autót biztosítsak George-nak, amellyel a középmezőny elejében tud csatázni, aztán remélhetőleg dobogós eredményekért is mehet majd. Nagy szerepe lehet a Williams jövőjében.”