Gyengébbre sikeredett bemutatkozását követően az utóbbi versenyeken elkapta a fonalat az Alfa Romeo újonc pilótája, Antonio Giovinazzi, és az előző helyszínről, Spielbergből élete első Forma-1-es pontjával távozott, amit egy hajtincse bánt. Az olasz a Forma-1-es Brit Nagydíj hétvégéjén is remek formát nyújtott, akár még a pontszerző sorozatát is folytathatta volna a versenyen, de valamivel féltáv előtt a sóderágyban végezte.

„Defektet kaptam, de egyelőre nem tudjuk, miért” – próbált magyarázatot adni kiesését követően az olasz. „Miután visszakapjuk, vetnünk kell egy pillantást az autóra. Nem vagyok igazán boldog, mert közel voltam Kimihez, aki aztán a nyolcadik lett, vagyis akár én is szerezhettem volna pontokat.”

Giovinazzi kiesése a futam végkimenetele szempontjából döntő pillanatnak bizonyult, ugyanis így Lewis Hamilton jó időzítéssel tudta megejteni a bokszkiállását, ami után csapattársa, az addig vezető Valtteri Bottas elé tudott visszatérni, és nyert is. Az olasz csapattársa, Kimi Räikkönen a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót, amivel a svájci csapat tovább tudta növelni az előnyét a konstruktőri bajnokság hatodik helyén, a Racing Point csapatával szemben.