A két héttel ezelőtti Forma-1-es Osztrák Nagydíjon a ferraris Charles Leclerc a pole-ból rajtolva gyakorlatilag végig vezette a versenyt, ám a startnál hátracsúszó, de aztán visszakapaszkodó Max Verstappen két körrel a vége előtt a monacóit kitessékelve megelőzte őt.

Verstappent az érintős manőverért vizsgálat alá is vonták, de végül nem büntették meg.

Leclerc azt mondja, számára az a Red Bull Ring-i eset tanulsága, hogy ezután neki is keményebben kell vezetnie.

“Akkor elég elkeserítő volt, de visszatekintve örülök, hogy mostantól szabad így versenyezni. Versenyzőként mindig igyekszünk a lehető legjobban megközelíteni a szabályok adta határokat, szóval biztosan változtatok egy kicsit, biztosan állítok egy kicsit az agressziómon” – mondta Silverstone-ban a Ferrari-pilóta.

“Nincs problémám az incidenssel, könnyen továbbléptem. Az egyetlen gondom az, hogy következetesebbnek kellene lenni. Úgy érzem, hogy voltak korábban kisebb esetek is, amikor viszont már büntettek.”

“De ha szabad így versenyezni, én a legnagyobb örömmel versenyzek így ezután. Szerintem ez jó a Forma-1 számára. Szerintem versenyzőként mindannyian ezt szeretnénk, egyszerűen csak tudnunk kell, hogy mire számíthatunk a többiektől, ezért lenne fontos a következetesség a büntetések terén” – magyarázta.