Daniel Ricciardo tavaly nagy meglepetést okozott, amikor a nyári szünetben bejelentette, hogy a kézenfekvőnek látszó Red Bull-os hosszabbítás helyett a Renault-hoz igazolt, 2019-től a franciák gyári csapatának versenyzője lesz.

Az ausztrál pilóta többször is elmondta, hogy környezetváltozásra, új kihívásra vágyott, amit az építkező, 2020-ra a bajnoki címért való küzdelmet célzó csapatnál vélt megtalálni.

Bár a Renault-nál 2019-re a rendszeres dobogós helyezéseket tűzték ki célul, az év igen nyögvenyelősen, a tavalyinál gyengébb eredményekkel indult, ennek ellenére Ricciardo nem bánja a döntést, igaz, egyelőre kivár, nem kötelezné el magát 2020-on túlra.

“A pályafutásom jelenlegi szakaszában a türelem a kulcsszó. Összességében pozitív a helyzet, még ha nehéz is az év. De elfogadtam ezt a kihívást, mert valami újra volt szükségem. Ez a váltás lehetővé teszi, hogy versenyzőként és emberileg is fejlődjek” – nyilatkozta az olasz Corriere della Serának.

“Nem voltak illúzióim, nem kezd rögtön futamokat nyerni az ember. Ki akartam lépni a komfortzónámból, még ha ez kockázatot is jelent. Az biztos volt, hogy (a Red Bull-lal) nem küzdhettem volna a világbajnoki címért, legjobb esetben is csak dobogós helyeket szerezhettem volna.”

“Pillanatnyilag nem a válasz” – mondta a kérdésre, hogy hosszabbítana-e a jelenlegi szerződésén. “De nem azért, mert nem bízom Renault-ban. Csak szeretném látni a szezon második felét, várom a jeleket. Szeretném, ha a McLarennel küzdhetnénk a konstruktőri 4. helyért.”