A Williams jelenleg Mercedes-motorokkal versenyez a Forma-1-ben, a szerződés a jövő év végén jár le. Korábbi spekulációk szerint a Williams fontolgatja a Renault-hoz való visszatérést, ehelyett úgy néz ki, hogy karnyújtásnyira van a Mercedesszel való hosszabbítás.

“Olvastam én is a pletykákat. Nem tárgyalunk a Renault-val. A Mercedesszel tárgyalunk, és nagyon jól állnak a megbeszélések” – tisztázta Claire Williams helyettes csapatfőnök.

“Nagyon reméljük, hogy a 2021-es szezonnak új szerződéssel tudunk nekivágni velük. Mindig is fantasztikus partnereink voltak, szeretném, ha ez a kapcsolat folytatódna.”

“A Renault-val nagyszerű időket éltünk meg közösen, de a jövőnk a Mercedesszel közös.”

Claire Williams beszélt Robert Kubicáról is, aki az összes idei időmérőn kikapott George Russelltől, és versenyen is csak egyszer előzte meg csapattársát. Kubica rajongói között terjed az a vad spekuláció, hogy a csapat két különböző specifikációjú autót versenyeztet, és ez okozza a két versenyző közötti nagy különbséget.

“Abszolút semmilyen különbség nincs George és Robert autója között. Nincs is pénzünk arra, hogy két különböző versenyautót építsünk, szóval ez a spekuláció őrültség.”

A sikertelenség ellenére szóba sem jöhet Kubica lecserélése. “Nem is gondolunk arra, hogy Robertet a szezon közben lecseréljük. Leszegett fejjel dolgozik, hogy javítson a teljesítményén.”