Max Verstappen 2017 őszén 2020 végéig szóló szerződést írt alá a Red Bull-lal, de mára köztudott, hogy a szerződésében szereplő – pontosan persze nem ismert – kitételek alapján esetleg 2019 végén is távozhat, a hollandot főképp a Mercedesszel kapcsolatban emlegetik.

A találgatások szerint Verstappen a Red Bull idei eredményei alapján “szabadulhat”, ám a két hete Ausztriában aratott győzelem miatt talán akkor is maradnia kell, ha menni szeretne.

A hétvégi Brit Nagydíj előtt a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert is megkérdezték, hogy az ausztriai siker hogyan befolyásolhatja Verstappen jövőjét, de ő azt mondta, nem a konkrét eredmény és nem is a szerződés betűje lesz a döntő.

“Minden élversenyző szerződésében vannak eredményekre vonatkozó kitételek, minden bizonnyal így van ez a Ferrari és a Mercedes versenyzői szerződéseinél is. Ami minket illet, az ausztriai győzelem semmin sem változtat. Ha csak egy darab papír miatt tartogatjuk a pilótát, az nem épp jó kapcsolat. De Max őszintén hisz a projektünkben, a csapat képességeiben és a Honda fejlődésében. A papírtól függetlenül nagyon is részese ennek. Jól érzi magát ennél a csapatnál és hisz a potenciálunkban” – magyarázta Horner.

A Red Bull deklaráltan minden idők legfiatalabb világbajnokává akarja tenni Verstappent, ám az immár ötödik szezonját teljesítő hollandnak tavaly is csalódnia kellett, és nagyon úgy tűnik, hogy idén sem lesz esélye a végső győzelemre…

“A teljesítményhátrány az Achilles-sarkunk már 2013 óta” – ismerte el Horner. “2019 a fejlődés éve számunkra, de a cél az, hogy 2020-tól már az év elejétől a bajnoki címért küzdjünk.”