A hétvégi Brit Nagydíjat felvezető egyik médiaeseményen a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagy kijelentést tett, szerinte a tavaly nyár óta folyamatosan jól teljesítő, legutóbb Ausztriában futamot nyerő versenyzője, Max Verstappen még az ötszörös világbajnok címvédőnél, a mercedeses Lewis Hamiltonnál is jobb:

“A versenyzői formáját tekintve nála is jobb. Max élete formájában van az elmúlt 12 hónapban, azóta ő a világ legjobb versenyzője. Hogy mivel tudom ezt alátámasztani? Nem a legjobb autóban ül, de ha megnézzük az eredményeit a tavalyi Kanadai Nagydíj óta, gyakorlatilag egyetlen hibát sem követett el.”

“Természetes, hogy érkezik az új generáció. Lewis oldalán áll a tapasztalat, ráadásul továbbra is borzasztóan gyors, a legjobb autóban ül és egy jól működő gépezet van mögötte. Max a feltörekvő sztár. Hát nem lenne nagyszerű, ha közvetlenül egymással csatáznának?”

Horner hozzátette, hogy szerinte ugyanolyan autóban “egyértelműen” Verstappen lenne a jobb.

A csapatfőnöke szerint a fiatal hollandnak jót tett, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt.

“Daniel nagy figura, nagyszerű humorral, Max pedig mindig egy kicsit az árnyékában volt, amolyan vicces kisöcsiként. De Daniel távozása óta Max felvállalta a vezető pilóta szerepét, az ezzel járó felelősséget. Érettség, céltudatosság tekintetében új szintre lépett, ezzel sokkal teljesebb versenyzővé vált.”

Bár az elmúlt 24 futamon Verstappen mindvégig a top5-ben zárt, a jó eredmények mellett a balhék, az ellentmondásos szituációk is jellemzőek rá. Horner cseppet sem bánja ezt.

“Szenvedélyes alkat. Visszagondolhatunk a tavalyi (interlagosi, lökdösődős) incidensére Oconnal – az emberek pont ezért szeretik, nem fél kimondani, amit gondol. Jó dolog-e ez? Én az olyan pilótát szeretem, aki szenvedélyes, ég benne a tűz. A Forma-1-nek még több Max Verstappenre lenne szüksége.”