A Ferrari 2019-ben még nem nyert futamot, bár Bahreinben, Kanadában és legutóbb, Ausztriában is vezették a versenyt. A hétvégén következik a 10. forduló, a Brit Nagydíj, de a Red Bull Ringgel ellentétben Silverstone-tól nem vár sokat a csapat, az SF90-esnek valószínűleg nem fekszik majd a gyors kanyarokkal tűzdelt angol pálya.

“Silverstone az idény egyik legnehezebb pályája, igazán próbára teszi az autó beállításait, balanszát. A gumik szintén nagy terhelést kapnak, a kopás mértéke kulcsszerepet játszik a futam alakulásában. Úgy véljük, Silverstone nem fekszik majd igazán az autónknak, de láthattuk már, hogy minden futamon változhatnak az erőviszonyok, néha egészen váratlanul” – utalt a csapatfőnök, Mattia Binotto a Mercedes ausztriai gyengélkedésére.

“A Brit Nagydíjra hozunk néhány újabb apró aerodinamikai frissítést, keményen dolgozunk az autó fejlesztésén. A hétvége lehetőséget ad majd arra is, hogy jobban megértsük az eddigi munkánk eredményeit, amelynek köszönhetően bizonyos típusú pályákon már közelebb kerültünk” – folytatta a főnök.

Sebastian Vettel tavaly megnyerte a futamot, a Lewis Hamilton és a Mercedes (egyik) hazai pályáján vágott oda, de egyelőre nem ígér ismétlést:

“Ezen a pályán található a Forma-1 egyik legütősebb kanyarszériája, a Hangar egyenesre vezető Maggotts, Becketts és Chapel – szerintem minden versenyző élvezi azt a szakaszt, én legalábbis biztosan. Tavaly sikerült győznünk Silverstone-ban, a Ferrari pedig ezen a helyszínen szerezte első Forma-1-es győzelmét annak idején, szóval komoly múltunk van itt.”