Bár Sebatian Vettel többször is határozottan cáfolta, az F1-es sajtó egy része továbbra is előszeretettel spekulál arról, hogy a négyszeres világbajnok szerződésének kifutása előtt egy évvel, már 2019 végén elhagyja a Ferrarit.

Utódjelöltek is vannak már, a mercedeses Valtteri Bottast és a tavaly a Scuderiával is tárgyaló, de végül a Renault-hoz szerződő Daniel Ricciardót emlegetik.

Az utóbbi versenyző azt mondja, ő biztosan nem lesz Vettel utódja Maranellóban a jövő évben:

“Hogy őszinte legyek, az elmúlt három évben mindig vannak ilyen cikkek, nem újdonság. De megvan a szerződésem, stabil szerződés, 2020 végéig szól, két évre egyeztünk meg. Szóval ha Seb ki is szállna az idei év végén, ami az ő dolga, nekem akkor sem lenne közöm ehhez” – nyilatkozta a Speed Weeknek az ausztrál.

Ricciardo a gyári csapat felépítésének reményében, az idei évre a dobogós helyezésekről szóló ígéretek kedvéért (is) ment a Renault-hoz, ám a francia csapat eddig rosszabbul teljesít, mint tavaly, az ausztrál mindössze 10. a bajnokságban, ráadásul volt csapata, a Red Bull már futamot is nyert…

“Nagyon sok dolgunk van még idén. Ausztriában egy kicsit megtört a lendületünk, ami megvolt Monacótól Kanadán és a Francia Nagydíjon keresztül. Ausztriában viszont nem úgy szerepeltünk, ahogy kellett volna. Beszélgettem már a mérnökökkel, igyekszünk rájönni, mi történt. Silverstone már jobb lehet” – mondta a legutóbbi és a most következő futamról.