Bár 2017-re alaposan átalakították a Forma-1-es autók aerodinamikáját, az idei évre újabb szabályváltozások jöttek a követés és az előzések megkönnyítésére, ám úgy tűnik hogy az egyszerűsített első szárny és társai sem hoztak áttörést.

Kilenc futam tapasztalatai birtokában a renault-s Nico Hülkenberg lesújtó képest fest:

“Hogy őszinte legyek, én úgy érzem, hogy semmivel sem jobb, mint korábban” – mondta a követés nehézségéről a Motorsport.comnak.

“Főleg, ha igazán közel kerülünk, olyan fél másodpercnyire. Ha olyankor az elöl haladó egy kicsit megbicsaklik, hibázik, mögötte akkora a hirtelen leszorítóerővesztés, hogy el kell venni a gázt, különben kisodródik a követő. Mintha a kínai nagy falnak mennénk neki, vagy kirántanák alólunk a szőnyeget.”

Hülkenberg szerint teljesen mindegy, hogyan reszelgetik az autókra vonatkozó jelenlegi szabályokat, teljesen új koncepcióra lesz szükség a probléma kezelésére: “Más koncepció kell, de úgy tudom, erre is tatunk (2021-re).”

A német pilóta Lewis Hamilton társaságában néhány hete Párizsban, az FIA-nál járt, amikor a 2021-es szabályokról tárgyaltak. A Mercedes angolja pesszimistán nyilatkozott az ott látottakról, Hülkenberg viszont nem ért egyet vele.

“Nem tudom, hogy pontosan mire gondolt, de szerintem jó irányba tartunk a műszaki szabályokkal. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb, hogy eltaláljuk az aerodinamikát, hogy jó, szoros, tiszta versenyt kapjunk. A megbeszélésen mindenki értette ezt, nekem úgy tűnt, hogy mindenki ezt is akarja, hiszen végső soron a jó verseny, a jó show adja el a Forma-1-et. Szóval nem igazán tudom, mire gondolt.”