A McLaren a hosszú éveken át tartó küszködés után idén végre egyértelmű előrelépést produkált, a wokingi csapat jelenleg 20 pont előnnyel áll a bajnokság negyedik helyén a legközelebbi üldöző, a Renault előtt.

A biztató helyzet ellenére lehet, hogy hamarosan feláldozzák 2019-et egy még erősebb 2020-as szereplés reményében.

“Jó ideje elkezdtük már a munkát a 2020-as autón” – mondta a csapatfőnök Andreas Seidl az Auto Motor und Sportnak.

“Sokkal korábban váltottunk, mint az előző évben. Most már azt tervezzük, hogy mikor álljunk le teljesen az idei autóval és állítsuk át az összes erőforrásunkat az új autóra, hogy 2020-ban megint szintet léphessünk.”

A McLaren tavaly óta a Renault motorjaival versenyez, a szerződésük 2020 végéig szól. Seidl szerint az erőforrás miatt nem kell aggódniuk.

“Jó hallani, hogy a Renault komolyan invesztál a programjába, emiatt nem is fáj a fejünk. A múlt téli fejlődésük nagyon biztató volt, a legutóbbi frissítése pedig hozták a megígért eredményeket.”

Seidl szerint a versenyképesebb forma mellé új hozzáállást is ki kell alakítani a csapatnál ahhoz, hogy az élmenők szintjén teljesíthessenek:

“Változtatnunk kell a kultúrán. Én mindig is kockázatvállalásra ösztönöztem az embereimet, és mindig megvédtem őket, ha valami rosszul sült el. A lényeg, hogy aztán ne kövessük el ugyanazt a hibát újra.”