Michael Schumachert ugyan már öt és fél éve, a súlyos agysérülésekkel járó franciaországi síbalesete óta nem láttuk, de a név azóta is ott van a versenypályákon, hiszen fia, a 20 éves Mick szépen, lassan lépked az F1 felé az alsóbb kategóriákban.

A kis Schumi idén már a Forma-1-et kísérő Forma-2-ben versenyez, de a Német Nagydíj szervezői a Hockenheimringen F1-es autóban is pályára küldik majd, hiszen a németországi időmérő, majd másnap a futam előtt is apja utolsó világbajnoki autójával, a legendának abban az évben 13 futamgyőzelmet hozó F2004-essel tart majd bemutatót.

“Óriási lesz azt az autót vezetni Hockenheimben! Legutóbb a Forma-3-as bajnoki címemet ünnepelhettem a pályán, ezúttal pedig a Forma-1 történetének egyik legerősebb autóját vezethetem majd rajta, persze, hogy fülig ér a szám! Minden motorsportőrült nagyon várhatja ezt a különleges és csodálatosan hangos eseményt!” – mondta a kis Schumi.

Schumacher korábban két évvel ezelőtt, a 2017-es Belga Nagydíj előtt már vezette édesapja egyik Forma-1-esét, akkor az első világbajnoki autó, az 1994-es Benetton volánjához ült Spában.