Miután Daniel Ricciardo tavaly nyáron bejelentette, hogy 2019-től a Renault-nál folytatja, a Red Bullnál úgy döntöttek, a 2016-ban GP2-es bajnoki címet szerző, 2018-ban a Toro Rossónál ígéretesen szereplő Pierre Gaslyt ültetik a helyére.

A francia eddig nem váltotta be a reményeket, a Red Bull volánjánál még tavalyi legjobb eredményét, a bahreini 4. helyet sem tudta megismételni, mindössze három futamon hozta az elvárható 5-6. helyet, a tempója pedig messze elmarad a remekül teljesítő Max Verstappenétől.

Gasly korábbi főnökét, a Toro Rossó-s Franz Tostot meglepte a pilóta idei küszködése.

“Egy kicsit meg vagyok lepve, egyszerűen azért, mert Pierre sokkal jobb ennél, sokkal gyorsabb annál, mint amit mostanában mutat. Persze nem ismertem a pontos hátteret” – mondta a Motorsport-Magazin.comnak az osztrák.

“Az RB15-ös elég lágy a hátsó tengelyen, Gasly pedig nem szereti ezt” – tippelt Tost, majd türelemre intett.

F1: A volt főnök sem érti, mi van Gaslyval 1

“A tehetségéhez nem fér kétség. Bármire képes, csak időt kell adnunk neki, hogy alkalmazkodni tudjon. Abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy a csapattársa Max Verstappen, aki már nagyon jól beágyazódott a csapatnál, persze annak idején Max is nálunk kezdte és neki is végig kellett mennie ezen a tanulási folyamaton.”

A gyenge teljesítmény miatt néhány hetente felröppen Gasly lecserélésének lehetősége, de a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko többször is hangsúlyozta, hogy nincs ilyen tervük, legalább a szezon végéig számolnak a franciával.