A már akkor is verhetetlen Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe a 2017-es idény kezdetére igazolt át/vissza régi csapatához, a Williamshez, ám a mérnök nem váltotta be az érkezéséhez fűződő reményeket, a 2018-as idényre sereghajtó autóval állt elő az egykor szabb napokat látott alakulat, az idei téli tesztekre pedig késve érkeztek, majd világossá vált, hogy még az előző évinél is nagyobb lett a lemaradásuk.

Lowe a barcelonai tesztelés után, még a szezonkezdet előtt “szabadságra ment”, és mostanra hivatalossá vált, hogy nem is folytatja a munkát a grove-i alakulatnál. A Williams egy nyúlfarknyi közleményben tudatta Lowe végleges, azonnali hatályú távozását.

“Alapos mérlegelés után arra a döntésre jutottam, hogy nem térek vissza dolgozni a Williamsnél. Az előttük álló kihívásokhoz a legjobbakat kívánom a volt munkatársaknak, meggyőződésem, hogy helyt fognak állni. Külön szeretnék köszönetet mondani a Williams-szurkolóknak a támogatásért” – idézte a kommüniké Lowe-t.

A helyettes csapatfőnök Claire Williams röviden búcsúztatta a bukott technikai igazgatót: “Megértjük és elfogadjuk Paddy döntését, a jövőre a legjobbakat kívánjuk neki.”