Brazília idén év elején hivatalba lépett elnöke, Jair Bolsonaro május elején meglepetésre bejelentette hogy a Forma-1-es Brazil Nagydíj 2020-ban Sao Paulóból Rio de Janeiróba, egy újonnan épülő, Ayrton Sennáról elnevezendő pályára költözik.

Sao Paulót nem érintette jól a hír, hiszen az interlagosi pálya szerződése elvileg 2020-ig él, az elmúlt pár évben pedig a létesítményeket is modernizálták, a város pedig “teperni” is kezdett a verseny megtartásáért.

A 2020-as riói terveket egyszerre akadályozza Interlagos jövő évig szóló szerződése, és az, hogy az új helyszínt még fel kell építeni – a projektet vezető cég szerint 16-17 hónap kell hozzá –, de Bolsonaro hétfőn újra leszögezte, hogy a költözés meg fog történni, igaz, most már 2021-es dátumot említett.

Az elnök egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a riói futamról a Forma-1 vezetésével, és “99 százalék”, hogy 2021-től a már ott rendezik a versenyt.

“Nem fogjuk elveszíteni a Forma-1-et. Sao Paulo szerződése a jövő évben lejár, és az a döntés született, hogy az F1 visszatér Rio de Janeiróba” – szögezte le Bolsonaro.

Sao Paulo szövetségi állam kormányzója, Joao Doria reagált az elnök szavaira, azt mondta, hogy Sao Paulo az ország legnagyobb városaként nem fog lemondani az F1-es nagydíj rendezéséről.