A Francia Nagydíj pénteki edzésnapján a McLaren bejelentette, hogy tartalék, harmadik versenyzőként igazolták Szergej Szirotkint.

Nem téved, akinek az rémlik, hogy a tavaly a Williamsnél versenyző orosz idén már ugyanezen a poszton alkalmazásban áll a Renault-nál, a McLaren és a motorpartner megegyezett azon, hogy osztoznak Szirotkinon.

Abban a valószínűtlen esetben, ha egyszerre kellene helyettesíteni valamelyik állandó versenyzőt a Renault-nál és a McLarennél, a megegyezés szerint a francia gyári csapat élvez elsőbbséget.

“A McLaren legendás csapat, örülök a közös munka lehetőségének, annak, hogy részese lehetek a történetüknek és hogy láthatom, hogyan dolgozik a csapat és a pilóták” – mondta Szirotkin.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl így kommentálta az igazolást:

“Kényelmes megoldás ez a McLaren számára 2019-re. Szergejt ismerjük pilótaként, megvan a szükséges szuperlicence és hivatalos kapcsolatban van a motorszállítónkkal, a Renault-val, így egyértelmű jelölt volt.”

A McLarennél egyébként továbbra is alkalmazásban áll Fernando Alonso, a brazil Sergio Sette Camara személyében pedig fiatal tesztpilótájuk is van – a bahreini és a barcelonai teszteken mindketten ültek már az idei autóban.