Max Verstappen 2015-ben, 17 éves korában minden idők legfiatalabb Forma-1-es versenyzőjeként mutatkozott be a száguldó cirkuszban a Toro Rossónál, a következő év tavaszán pedig már az egyik élcsapat, a Red Bull pilótájaként nyert futamot.

A még mindig csak 21 éves holland mostanra a Red Bull Racing első számú versenyzője, és az idei évre sokkal érettebben is vezet, már nem látni tőle a korábban egyáltalán nem ritka hibákat, mellényúlásokat – amiket ő amúgy sem bán:

“Csak egyetlen Forma-3-as szezon volt mögöttem, nyilván elkövettem olyan hibákat a Forma-1-ben, amiket mások az alsóbb kategóriákban. De nekem nincs ezzel gondom, inkább hibázzak és tanuljak a csúcskategóriában, mint hogy az alsóbb szériákban elkövetett hibák miatt ne is kaphassak Forma-1-es lehetőséget” – mondta a RACER-nek.

Verstappen azt mondja, a Daniel Ricciardo távozása és Pierre Gasly érkezése miatt megörökölt első számú versenyzői szerep nem jelent neki plusz terhet:

“Én úgy érzem, hogy mindig érzem az autó viselkedését. Kiskorom óta dolgozunk édesapámmal, így a koromhoz képest nagyon tapasztalt vagyok, mindig igyekeztem jó visszajelzéseket adni. Szóval sosem éreztem azt, hogy plusz nyomást jelentene a csapaton belüli előrébb lépés, eleve úgy voltam vele, hogy jó információkat továbbítok.”