A 2011-ben egy ralis horrorbalesetben borzalmas kar- és kézsérüléseket szenvedő Robert Kubica Forma-1-be való visszatérése önmagában is óriási siker, ám tündérmese nem lett a dologból, ugyanis a Williams volánjánál a lengyel tök utolsó sereghajtóként szerepel csak.

Kubica eddig csapattársától, az újonc George Russelltől is kikapott, a háttérben a Williams pénzes tesztpilótája, a kanadai Nicholas Latifi is versenyzői ülésre hajt, ráadásul a hírek szerint a lengyel versenyző személyes szponzora, az olajcég Orlen sem elégedett, így cseppet sem lenne meglepő, ha a pilóta az év végén kipottyanna az F1-ből.

A GPFans.comnak így beszélt Kubica a helyzetéről:

“Nem csak rajtam múlik, hogy mi lesz velem a jövő évben. Meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak és hogy mit szeretnék csinálni. Én nem látok kérdőjeleket, de lehet, hogy kompromisszumokra kényszerülünk, ha nem hozhatók az elvárt eredmények. Nem azt mondom, hogy máris ez a helyzet, de így is alakulhat.”

A lengyel hozzátette, hogy korainak érzi még a 2020-at illető spekulációkat.

“Jelenleg nem foglalkozom a jövővel. Éltem az életem, volt, amiben jól teljesítettem, volt, amiben rosszabbul, de nem arról van szó, hogy az út végére értem. Nagyon az idény elején járunk még ahhoz, hogy annál többet tudjak mondani, mint hogy nem csak rajtam múlnak a dolgok.”