Mint az ismeretes, jövőre egy új és egy visszatérő helyszínre – Vietnámba (Hanoi) és Hollandiába (Zandvoort) – is ellátogat majd a száguldó cirkusz, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rekordhosszúságú szezonra kell számítani. Sőt, éppen ennek ellenkezőjére utalt egy friss nyilatkozatában Chase Carey, a Forma-1 vezérigazgatója.

„Úgy gondolom, fontos, hogy legyenek új helyszínek a versenynaptárunkban, de nem akarjuk felforgatni a dolgokat minden évben” – idézi szavait a La Presse. „Büszkék vagyunk arra, hogy számos promóterrel tartós a kapcsolatunk; az is a cél, hogy hosszú távú együttműködéseket építsünk ki.”

„Ami a nagydíjak számát illeti, a következő szezonban ugyebár két új futamunk lesz, azonban a versenyhétvégék száma nem lesz több.”

Még nem dőlt el, melyik két futam pottyan ki, a jövő évre Barcelona, Silverstone, Hockenheim, Monza és Mexikóváros sem rendelkezik szerződéssel. Barcelonánál nagyon rezeg a léc, Mexikóban ugyanakkor mégis kaphat állami támogatást a futam, ami erősíti a pozícióját, így talán a Német Nagydíj búcsúzik majd a Spanyol mellett.

F1: Két verseny repülni fog a 2020-as naptárból 1

Carey kitért a Forma-1 következő, 2021-től kezdődő új érájára is, ami egyelőre több csapatot is aggodalommal tölt el: „Jól haladunk a tárgyalásokkal, de miután még csak 2021-ről beszélünk, nem szükséges azonnal egyezségre jutni. Azt hiszem, már lefektettük a szükséges alapokat, sőt, már van jó néhány dolog, ami egészen biztos, főleg a műszaki szabályokat tekintve.”

„Azonban még mindig vannak súrlódások a csapatok között. Tíz csapat van, és mindegyiknek különbözik az álláspontja a másikétól. Az pedig nyilván lehetetlen, hogy mindegyiket boldoggá tegyük, úgyhogy valószínű, hogy a folyamat végén lesznek olyanok, akik többé-kevésbé lesznek csak megelégedve. Az a cél természetesen, hogy megtaláljuk a legjobb kompromisszumot” – zárta gondolatait Carey.