A Ferrari alaposan kitolt a Monacói Nagydíj időmérőjén a hazai pályáján versenyző Charles Leclerc-rel, hiszen a Q1-ben a pilóta kérdése-kérése ellenére nem küldték ki a hajrában, így végül épp a javítást az utolsó pillanatra hagyó Sebastian Vettel miatt kicsúszott a továbbjutó pozícióból.

Szombat délután okkal volt dühös az ifjonc, azonban vasárnapra talán okosabb lett volna megnyugodnia, ugyanis a 15. helyről rajtolva nagyon keményen, kockázatokat vállalva igyekezett előretörni rögtön a rajt után, és míg a haasos Romain Grosjeannal szemben bejött a bravúros előzés a Rascasse-ban, Nico Hülkenberg ellen már félrecsúszott a dolog, ütköztek, Leclerc defektet kapott. A monacói egy teljes kört tett meg a ronggyá szakadt gumival, ami szétverte a padlólemezt, így nem sokkal később feladni kényszerült a futamot.

“Charles túl messzire ment, nagy árat fizetett a türelmetlenségéért” – mondta a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn a futamértékelőjében.

“Ugyanakkor érthető volt a reakciója. A hazai futama, aminek most először vághatott neki egy élcsapat színeiben. Különleges napnak kellett volna lennie, ehelyett csalódás lett belőle” – folytatta az egykori benettonos, ferraris és mercedeses főnök.

Leclerc számára ugyan katasztrófa volt a verseny, Sebastian Vettel 2. helyével viszont idei legjobb eredményét hozta a Ferrari. Brawn szerint sajnos csalóka a kép.

“Nehéz hétvége volt ez a Ferrari számára, még ha az idei legjobb eredményükkel is zárult. Vettel második helye egy olyan futam végén született, amelyen ő nem játszott meghatározó szerepet, végig Max Verstappen mögött autózott, és nem is volt képes fenyegetni a hollandot” – utalt arra, hogy Verstappen végül csak az 5 másodperces időbüntetése miatt csúszott a 4. helyre.

“Ez tükrözte, hogy a Scuderia csak a harmadik erő volt a hétvégén. Barcelona alapján erre is lehetett számítani, ott is küszködtek, főleg a harmadik szektorban. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az idény kicsúszik a Ferrari kezei közül, persze nem szabad feladni, tanulniuk kell a hibákból, ha előre akarnak lépni.”