Daniel Ricciardo azután, hogy egy elrontott kerékcserét követően 2016-ban elveszítette a biztosnak tűnő győzelmet, 2018-ban a Red Bull pilótájaként mindhárom szabadedzést, az időmérőt és a versenyt is megnyerve diadalmaskodott a hercegségben. Az idei évben az ausztrálnak nem sok esélye van hasonló sikerekre a Renault-val, de a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjén így is a középmezőny elején, a hetedik helyen végzett.

Csapattársa, Nico Hülkenberg már a Q2-ben kiesett a rajthelyekért folytatott küzdelemből, míg a hétszeres futamgyőztes ausztrált csak Kevin Magnussen, a Haas versenyzője tudta megelőzni a topcsapatok pilótáin kívül.

A mindig mosolygós pilóta nagyon örül a hetedik helynek is, kiváltképp azok után, hogy a csapatnak sok fejtörést okozott megtalálni a megfelelő beállításokat a szabadedzéseken. “Ha csütörtökön bárki azt mondja nekem: Daniel, szombaton a hetedik helyre fogod kvalifikálni magad, az egy hatalmas vigyort láthatott volna az arcomon” – mondta.

“Örülnöm kell a hetedik helynek. Csütörtökön nagyon keményen dolgoztunk. Ma délelőtt is szintet tudtunk lépni, de még az sem volt elég. Az időmérőre eszközöltünk pár bátor módosítást az autón” – árulta el Ricciardo, aki a harmadik szabadedzésen még csak a 12. volt.

“Úgy érzem, sikerült jól teljesítenem. Mérnöki szemszögből nézve a csapat is remek munkát végzett, hiszen csütörtök óta sokat javítottak az autón, úgyhogy a hetedik rajtpozíció szép jutalom” – dicsérte a Renault szakembereit a versenyző.