Max Verstappen 21 éves kora ellenére már ötödik Forma-1-es szezonjában jár, ebből a negyediket tölti a Red Bull Racingnél, a csapathoz 2020-ig köti a szerződése.

A fiatal holland tavaly és idén is a bajnoki címért folytatott küzdelmet várt, ám az energiaital-gyártó csapata továbbra sem elég versenyképes, sőt, idén az új motorpartnerrel és a kicsit elrontott kasztnival még kisebb esélye van a sikerre, mint korábban.

Édesapja, a volt F1-pilóta Jos Verstappen szerint alaposan meg kell fontolniuk a jövőt.

“A dolgok jelenlegi állása szerint Maxnak jó, ha a Red Bullnál marad, de nagyon figyeljük, hogyan alakulnak a dolgok” – mondta a holland De Telegraafnak.

“Azt hittük, idén jobb esélyei lesznek, mint tavaly, de a Mercedesnek a motorja és az autója is jobb. A dolgok mostani állása alapján könnyen lehet, hogy Max idén nem is nyer futamot” – utalt a Mercedes fölényére, ami még hangsúlyosabbá teszi a Red Bull hátrányát.

“Át kell gondolnunk, hogy hosszabb távon mi legyen” – tette hozzá.

Bár a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko azt állította nemrég, hogy Verstappen a szerződésében lévő, eredményekre vonatkozó kitételek alapján akár 2019 végén is távozhat, az tűnik valószínűbbnek, hogy a pilóta 2020 végén keres új helyet, azt a döntést viszont nem könnyíti majd meg, hogy 2021-re átfogó szabályváltozások jönnek.

“Csak találgatni lehet majd, hogy melyik csapathoz érdemes menni” – ismerte el Verstappen papa.

A Red Bull volánjánál Verstappen az eddigi öt futamon három 4. és két 3. helyet szerzett, ezzel a Mercedes párosa mögött, a Ferrari versenyzőit megelőzve a bajnokság 3. helyén áll.