Brazília elnöke, Jair Bolsonaro a múlt héten bejelentette, hogy a Forma-1-es Brazil Nagydíj 2020-ban Sao Paulóból Rio de Janeiróba, egy újonnan épülő, Ayrton Sennáról elnevezendő pályára költözik.

Sao Paulót nem érintette jól a hír, hiszen az interlagosi pálya szerződése elvileg 2020-ig él, az elmúlt pár évben pedig a létesítményeket is modernizálták.

Interlagos jövőjét azonban homályossá tette, hogy a város a pálya és a környező területek privatizációját tervezte, a magánbefektetők viszont nem feltétlenül költöttek volna a versenyhelyszínre és a futamrendezésre.

Úgy tűnik, a múlt heti bejelentés megtette a hatását, most ugyanis a városi tanács megszavazta, hogy a privatizációt elvetik, az interlagosi létesítmény marad Sao Paulo tulajdonában. A döntést még jóvá kell hagynia a polgármesternek, Bruno Covasnak, de nem kérdés, hogy ez meglesz, ugyanis ő is ragaszkodik a Brazil Nagydíjhoz.

“Nem kétséges, hogy Sao Paulo ezután is megrendezheti a nagydíjat. Megvan a biztonság, a megfelelő szervezeti háttér és minden évben dolgozunk a bokszutca és a paddock karbantartásán” – mondta.

A brazil Globo értesülése szerint a Sao Pauló-i polgármester egyenlő bánásmódot kért városa számára az F1-es versenyért Rióval folytatott vetélkedésükben, ráadásul Covas szerint Bolsanaro elnököt félretájékoztatták, és csak azért jelentette be a futam Rióba költöztetését, mert úgy tudta, Sao Paulo biztosan kidől, így ez lett volna az egyetlen módja a Brazil Nagydíj megmentésének.