A verseny helyszíne Zandvoort lesz, amelyet a következő hónapokban alaposan át kell alakítani ahhoz, hogy Forma-1-es versenyzésre alkalmas legyen. Jelenlegi formájában egy gyors, technikás, de nagyon szűk pályáról van szó, amelyen lényegében nincs előzési lehetőség.

Emiatt több kanyarban is végeznek majd átalakítási munkákat a szervezők. Belső kamerával jelenleg így néz ki egy kör:

Max Verstappen természetesen örül neki, hogy a szurkolói hazai pályán is szoríthatnak majd neki. “Ez egy legendás pálya. Versenyeztem rajta a Forma-3-ban, nagyon szórakoztató volt” – mondta Verstappen.

“Szuzukához hasonlítanám, mert ugyanaz a személy tervezte mindkettőt, így a jellegük hasonló. Elég gyors pályáról van szó, és mindig izgalmas, ha új helyszínekkel bővül a naptár.”

“F1-es autóval is mentem már néhány kört, és elég nagy kihívás volt. Egyes részek nagyon szűkek és nincs bukótér sem. De ez nagyon király, bukótér nélkül nehéz megtalálni a határokat.”

Nico Hülkenbergnek felemás érzései vannak. “Imádtam Zandvoortot a junior éveimben, jó emlékeim vannak onnan. Remek pálya” – fogalmazott Hülkenberg, de rögtön felemlegette Zandvoort árnyoldalát is.

“Még az F3-ban is majdnem lehetetlen volt előzni. A vonalvezetés nem éppen a legelőnyösebb az előzések és úgy egyáltalán, a versenyzés szempontjából.”

Hülkenberg szerint a gyors Sheivlak kanyar nagy kihívás lesz az F1-ben. “A Sheivlak mindig is olyan kanyar volt, amelyet tökösen kellett bevenni. Forma-1-es autóval iszonyú gyors lesz.”

Valtteri Bottas szerint sokba fognak kerülni a pálya gyors részén elkövetett hibák. “Egy ilyen pályán jobban érezzük a kockázatot, ami remek érzés. Alig várom a versenyt” – nyilatkozta Bottas. “Még az F3-as versenyeken is rengeteg volt a néző, szép emlékeim vannak onnan.”

Forrás: Racefans.net