Max Verstappen bebizonyította, hogy képes éretten versenyezni. A holland harmadik lett a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. Verstappen visszafogta magát az első kanyar előtt, hogy elkerülje az esetleges ütközést az előtte haladókkal, melynek köszönhetően később el tudott menni a jól startoló, ám rossz ívre sodródó Sebastian Vettel mellett.

A versenyt követően Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke az egekig magasztalta pilótáját. “Max fantasztikus versenyt futott. Legyőzte mindkét Ferrarit, akik a téli teszteken verhetetlennek tűntek ezen a pályán, mindössze 9-10 héttel ezelőtt.”

“Verstappen teljesítménye a tavalyi monacói verseny óta egyszerűen fenomenális. Sokkal érettebben vezet és élvezi is, ami meg is látszik az eredményein” – dícsérte Horner a fiatalt.

A következő versenyt Monacóban rendezik, ami a Red Bull egyik kedvenc helyszíne, a szűk pálya az utóbbi években jól feküdt az energiaitalosok autóinak. Horner bevallottan várja a két hét múlva következő hétvégét, ahol még több borsot törnének a többiek orra alá.

“Monacóban mindig jól működik az autónk. Max is szeretne bizonyítani azon a pályán, úgyhogy remélem, meg tudjuk nehezíteni a két nagycsapat hétvégéjét” – utalt a Ferrarira és a Mercedesre Horner.