Újabb felejthető futamon van túl a Ferrari, miután az olasz istálló képtelen volt felvenni a versenyt a Mercedesekkel a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, melyet Lewis Hamilton nyert.

Az olaszok állandóan lemaradásban voltak a hétvége során. Sebastian Vettel és Charles Leclerc versenyét az sem segítette, hogy kétszer is el kellett engedniük csapattársukat, aki éppen a frissebb gumikon gyorsabban érkezett hátulról. A Ferrari németje a negyedik, míg a monacói az ötödik lett.

Mindemellett egy kis zavar is volt az olaszok háza táján. Vettel a verseny során ugyanis abban a tudatban volt, hogy Leclerc ugyanazon a taktikán van, mint ő, ám valójában a monacói az egy kiállás mellett tette le a voksát, szemben a némettel, aki két cserével számolt. “Erről majd beszélni fogunk” – mondta a négyszeres világbajnok a leintést követően.

“Mi az autóban próbáljuk a saját versenyünket futni. Az elején egyértelmű volt, hogy Charles gyorsabb, úgyhogy örömmel elengedtem magam mellett. A második etapban sokáig nem tudtam, hogy más taktikával körözünk, de amint ez kiderült, azonnal elengedett és sokkal gyorsabb voltam” – magyarázta Vettel.

Vettel: Nem tudtam, mit csinál a csapattársam 1

A biztonsági autó pályára küldése összehozta a mezőnyt, de Vettel nem tudta visszaelőzni Max Verstappent, aki még a rajtnál ment el a német mellett. “Ugyanolyan tempónk volt, mint Maxnak, így szinte lehetetlen volt az előzés” – árulta el a német.

“Próbáltam egy kicsit megkeverni a dolgokat” – utalt a rajtra Vettel. “Tudtam, hogy nem nyerhetem meg ott a versenyt, de egy kicsit megnehezíthettük volna a Mercedes dolgát.”

Csapattársa, Charles Leclerc nem bánta meg, hogy a többiekétől eltérő taktikát választott. “Nem gondolom, hogy rossz döntés volt a keményekre váltani, elmehettünk volna a verseny végéig ezzel a szettel. Nem sikerült a gumikat úgy működésbe hozni, mint ahogy vártuk, de a közepesekkel is ez volt a helyzet, ami azt illeti” – árulta el a monacói.