Nyolcadik helyen ért célba McLarenjével Carlos Sainz a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. Miután csapattársa, Lando Norris és a Racing Point versenyzője, Lance Stroll összeütköztek és emiatt a biztonsági autót is a pályára küldték, Sainz előtt adott volt a lehetőség, hogy friss lágy keverékű gumikra váltson.

A spanyol elismerte, hogy nem látott esélyt a pontszerzésre, de sikerült az utolsó körökben néhány autót megelőznie, így négy egységgel gyarapította eddigi pontjainak számát. “Nagyon furcsa verseny volt a mai” – mondta. “A futam felénél azért küzdöttem, hogy a 11. helyet megtarthassam. Ricciardo követett szorosan, miközben az utolsó szektorban a hátsó kerekek tapadásával küzdöttem az egész futam során. Egyáltalán nem éreztem ma az autót.”

“Akkor változott meg minden, amikor a biztonsági autót a pályára küldték, és mi is jól reagáltunk a helyzetre. Minden lehetőséget kihasználtunk, így sikerült megelőzni mindkét Toro Rossót, az egyik Haast és Ricciardót is. Jó verseny volt” – mesélte Sainz.

“Őszintén szólva nem hittem a pontszerzésben” – folytatta a McLaren versenyzője. “A 11. helyért harcoltam Ricciardóval, aki sokkal gyorsabb volt nálam a pálya utolsó szektorában. Egyértelmű volt, hogy nem tudom magam mögött tartani őt. Egyszer meg is előzött, de aztán én visszavettem a pozíciót.”

Elmondása szerint az autó egyensúlyával voltak gondok, és a közeljövőben sem vár nagy változtatásokat a pilóta. “Sokat kell fejlődnünk a lassú, kanyargós részeken. Ezen a pályán a harmadik szektorban voltunk nagyon lemaradva. Reményeim szerint gyorsan megtaláljuk az okát, miért nem voltunk elég gyorsak ma, de mindenekelőtt gratulálok a csapatnak a pontszerzéshez” – zárta mondanivalóját Sainz.