Toto Wolff 2013 óta irányítja a Mercedes Forma-1-es csapatát. Az egykori Williams-részvényes gyorsan gatyába rázta az előtte nem túl sikeres alakulatot, és neki is köszönhetően 2014 óta a csillagos márka a sportág domináns istállója.

Sikereit szembeállítva a pletyka másik főszereplőjének, a Forma-1-et iránytó Chase Carey tevékenységével éles kontraszt rajzolódik ki. A nagy dérrel-durral bejelentett tulajdonosváltás óta sem a rajongók, sem a csapatok nem érzik azt, hogy sokat változott a helyzet.

Talán ezért is képzelték el sokan a Mercedes főnökét a sportág tetején, ám az osztrák szakember mindent tisztázott. “Nem tudnék komolyan dolgozni, ha ezek a kitalációk valóban léteznének és része lennék. Egy újságíró írt egy vicces sztorit, ami pusztán spekuláció” – mondta Wolff. “Egy darabig még biztosan itt leszek a Mercedesnél, nagyszerű dolgom van, hogy ezt a csapatot vezethetem, nem akarok ezen változtatni.”

F1: Nem akar a Merci-főnök F1-vezér lenni 1

Ha igaz is lenne a pletyka, ki tudja, mit szólna hozzá a Ferrari vezetése. Az ilyen jellegű döntéseket a Scuderia ugyanis bármikor megvétózhatja. Jó kérdés, hogy a 2021-es változások után is megmarad-e az olasz istálló privilégiuma, de a csapatfőnök Mattia Binotto szerint mindenképpen jó lenne, ha ezen nem változtatnának.

“A vétójog fontos a Ferrarinak, de az F1-nek is összességében. Nem csak minket, de a többi csapatot is megvédi olyan döntésektől, ami az érdekeikkel ellentétes” – magyarázta a szakember.