Még zajlott a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzése, amikor Szujó Zoltán az alábbi posztot tette ki az Instagramra.

Többen először arra gondoltak, a kommentátor viccelődik, de hamar kiderült, hogy ez nem tréfa. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a hivatalos indoklás szerint szerződésszegés miatt vált meg a 18 éve a Forma-1 környékén dolgozó szakembertől, aki még az első szabadedzés során is hallható volt, igaz, csak telefonvonalon.

Többek között ez is hozzájárult, hogy az egykori bokszutcai riporterből lett kommentátor a befejezés mellett döntött.

Rengeteg munkám volt a Forma-1 itteni felépítésében, ezért is vittek át a közmédiához 2012-ben az F1 közvetítési jogainak megszerzésével. A gyerekemként tekintettem rá, ahogy kicsit az M4 Sportra is, aminek az alapjait még én tettem le, amikor pár hónapig a Telesportot vezettem. Visszatérve a Spanyol Nagydíj hétvégéjére: 2019-ben egy ilyen műszaki hiba megengedhetetlen. Részemről itt a harc vége

nyilatkozta az Indexnek Szujó. A kommentátor Wéber Gáborral eredetileg a helyszínről közvetítette volna a spanyol hétvége történéseit, de egy pénteken fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őket, hogy repüljenek haza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék az eseményeket.

A páros hazajött, de a hírportál információi szerint Szujó úgy érezte, nincs megfelelő idegállapotban ahhoz, hogy közvetítsen a hétvége további részében. Helyettesítést kért, de válaszul azt kapta a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől, hogy akkor már vasárnap sem kell bejönnie, és ezt a viselkedést nem tűrik el.

Távozása után helyét a csatornáról ismert utazó F1-es riporterek egyike, Ujvári Máté vette át ideiglenesen. A szakkommentátor személye nem változott, továbbra is Wéber ül a másik székben.