Nico Hülkenberg a falban kötött ki a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíj kvalifikációjának első szakaszában. A német a négyes kanyarban vesztette el Renault-ja fölött az irányítást, majd a kavicságyban sokat veszített ugyan a sebességéből, de még így sem kerülte el a koccanást. Az új fejlesztésű első szárnya eltörött, de sérült autójával még vissza tudott gurulni a bokszba.

Hülkenberg még vissza tudott jönni a pályára, de csupán egyetlen próbálkozásra maradt ideje, és az a köre nem sikerült elég jól. “Könnyen a Q2-be juthattam volna” – mondta az időmérőt követően a Renault versenyzője.

“Egyértelműen nem vagyok elégedett. Kiestem az első körben és még el is vesztettem egy új első szárnyat. Második nekifutásra egy korábbi verziót kellett használnom, amivel teljesen másképp viselkedett az autó. Úgy éreztem, hogy rengeteg leszorítóerőt vesztettem és ez hatással volt az eredményre is.”

“Ha hibázol, meg kell fizetni az árát” – fűzte hozzá bölcsen Hülkenberg, aki így csak a 16. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak. Csapattársa, Daniel Ricciardo megmutatta, hogy mire képes a franciák autója. Az ausztrál a Q3-ig jutott, ahol a tizedik helyen végzett, de a bakui tolatós incidens miatt csak a 13. helyen várhatja a piros lámpák kialvását a mindig mosolygós pilóta.