Egyértelmű, hogy súlyos gondok vannak a Williams 2019-es autójával. A csapat pilótája, Robert Kubica arról sem volt meggyőződve korábban, hogy a grove-i istállónak sikerült-e egyforma autókat építeni, ezért a Forma-1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén a Williams versenyzői egymás kasztnijával mennek.

A csere óta lezajlottak már a szabadedzések, de George Russell előnye az istállón belül továbbra is megmaradt. “Szerintem az autók közti különbséget szenzorhiba okozta” – árulta el a Forma-2 tavalyi győztese.

Kubica ezzel szemben továbbra is ugyanazokkal a problémákkal küzd állítása szerint. “A fő gond, ami már Bakuban is jelen volt, még mindig fennáll” – mondta az egyszeres futamgyőztes.

Noha a Williamstől korábban olyan információk érkeztek, hogy az idei autó fejlesztését leállították, és 2020-ra koncentrálnak, Barcelonába még érkeztek új alkatrészek az autóhoz. “Hoztunk magunkkal néhány új fejlesztésű elemet. Néhányuk jól működik, de vannak, amelyek… sajnos nem olyan eredményekkel szolgálnak, mint amit elvártunk tőlük” – tette hozzá Kubica.

F1: Kubica akár év közben is elveszítheti ülését 2

A lengyel, ha így folytatja és nem éri el legalább csapattársa szintjét, könnyen ismét a Forma-1-en kívül találhatja magát. Ülésére van jelentkező, kanadai források szerint a tesztpilóta Nicholas Latifi foglalhatná el a George Russell melletti garázst. A jelenleg a Forma-2-ben vitézkedő pilóta pénzt is vinne a Williamshez milliárdos apja révén, ami szintén jól jönne a szenvedő csapatnak.