A Red Bull a Forma-1-es hétvégékre két csapatának egyetlen közös motorhome-ot szállít, a tágas, háromszintes, tetőteraszos Energy Stationt.

A tengerentúli fordulók után az energiaital-gyártó – a többiekkel együtt – 2019-ben első ízben az első európai helyszínen, Barcelonában állítja fel a motorhome-ot, ám csak a név ugyanaz, az építmény vadonatúj és a korábbinál is lenyűgözőbb.

A Holzhaus, azaz faház becenevű új létesítményt fenntartható forrásból, osztrák erdőkből származó faanyagból építették. A tervezés még tavaly júliusban indult, először pedig, főpróbaként, április 2-án építették össze Salzburgban.

Az elődnél 27%-kal nagyobb új Energy Station 32 m széles, 14 m hosszú és 11 méter magas, a három szint alapterülete összesen 1221 m². Az Energy Stationben 3 km-nyi kábelezés szolgáltatja az energiát. Felépítése egy 25 fős stábnak 32 órába telik, a lebontás ennél valamivel gyorsabb.

Az épületben 26 Red Bull-hűtő, 59 tévéképernyő várja a vendégeket, a konyha hétvégénként 100 kg tésztát, 120 kiló halat és 180 kiló húst dolgoz majd fel, hogy kiszolgálja a csapattagokat, vendégeket és az Energy Stationbe betérő újságírókat.

F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 1
F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 2

F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától

F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától

F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 8
F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 9
F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 10
F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 11
F1: Elájulsz a Red Bull új motorhome-jától 12
Fotó megosztása:

Kattints a képre, galéria nyílik!